Biopool / Hybride Zwemvijver / Chloorvrij-zwemvijver

Biopool

Biopools zijn de laatste jaren enorm in opmars. Een biopool heeft de look & feel van een zwembad, maar zonder de vervelend geur van Chloor. Het systeem waar wij mee werken, zorgt ervoor dat u nog steeds planten kan plaatsen in de zwemvijver, indien gewenst. Hierdoor krijgt uw zwemvijver een natuurlijk look en kan deze mee opgaan in de natuurlijke omgeving van de tuin. Planten kunnen een extra zijn, maar hoeven dus niet..

Veel klanten verkiezen een biopool boven een natuurlijk zwemvijver omdat de biofilm – typisch gekend bij zwemvijvers – afwezig is. Bij een biopool is de waterkwaliteit vergelijkbaar als die van drinkwater. Het is heerlijk zacht water om in te zwemmen, er blijven geen vieze geurtjes achter op de huid, badpak of haar en het is glashelder.

Bij een Biopool heeft u ook keuze wat betreft kleur van folie. Dit hoeft absoluut niet het felle blauw te zijn zoals bij een zwembad, maar u kan kiezen voor een natuurlijkere kleur, zoals zwart of antracietgrijs.

Een ander voordeel om voor een biopool te kiezen is het minimum aan onderhoud. Bepaalde systemen gaan zodanig ver dat de volledige filtering geautomatiseerd kan worden. Verder is er de mogelijkheid om dit te linken aan uw domotica of kan u alles via een app besturen (indien er WIFI voorhanden is).

Kiest u voor een biopool, dan zal u meestal ook verwarming plaatsen, dit in combinatie met vloer- en wandisolatie en een rolluik. Hierdoor kan u het hele jaar door genieten van een aangename zwemtemperatuur.

Een rolluik of verwarming kan steeds later bijgeplaatst worden, indien u de kosten wenst te spreiden.

Heeft u echter een traditionele zwemvijver en bent u het beu om elke week de wande te schrobben, dan kan u eventueel overwegen om uw vijver om te bouwen naar een biopool-zwemvijver. Neem hiervoor gerust contact op.

Heeft u meer vragen over chloorvrij zwemmen? Geef gerust een seintje ..